Диджитал Пульс: новини, інсайти, продуктові оновлення
Будьте в курсі останніх подій у світі інтернет-реклами.
Фільтр по:
Продукти: Країни: Типи реклами: Очистити все
Фільтр
Home / Загальне / Обережно шахраї: дзеркальний сайт Admixer Advertising

Обережно шахраї: дзеркальний сайт Admixer Advertising

альтернативный-сайт

Здається, що технології стрімголов несуться вперед: волосся розвивається від дронів, 5G проникли у найвіддаленіші куточки Тайги, і, відповідно, види шахрайства повинні ставати більш продуманими. Але навіщо винаходити велосипед, вирішив хтось і зареєстрував на іншому домені вебсайт абсолютно ідентичний сайту Admixer Advertising.

Що трапилося?

На початку року з’явився інтернет-сайт, що відрізняється від справжнього сайту Admixer Advertising лише двома моментами: електронною поштою техпідтримки та доменом (admixer.site замість admixer.ua). Цікавим є ще й те, що цей, скажімо, дзеркальний сайт зареєстрований із використанням нинішнього бізнес найменування компанії.

Потім власники шахрайського сайту знайшли клієнтів-паблішерів і підключили їх до монетизації, попросивши надіслати фотокопію особистих документів, але зі свого боку не надавши жодних документів. А далі реклама «крутилася», а паблішери все не отримували грошей і технічна підтримка перестала відповідати. Унаслідок цього незадоволені клієнти почали писати скарги і навіть у справжній Admixer, через те що до дзеркального сайту були прив’язані діючі соцмережі Admixer і Admixer Advertising. Зважаючи на надані дані листування клієнтів із сайтом-шахраєм, працювали вони переважно на ринок РФ, що дивно з урахуванням того, що всі реквізити, зазначені на сайті, а саме адреси та телефони, були київськими. 

Що тепер?

Зараз Admixer Advertising і кіберполіція займаються з’ясуванням подробиць цієї справи. Тим часом ми активно шукаємо тих, хто вже співпрацює із сайтом-шахраєм для отримання більш докладної інформації. Ситуація неприємна у багатьох відношеннях, але інтернет-простір надто плинний і занадто швидкий, аби встигнути простежити за всіма можливими махінаціями. І поки всі сили йдуть на те, щоб очистити трафік від ботів, з’являється просто «альтернативний» сайт.

Що далі?

Найближчим часом стане ясно, чи вдасться знайти винних, буде оцінений збиток клієнтів, які співпрацювали з компанією-шахраєм і вживатимуться відповідні заходи для усунення такої ситуації у майбутньому.

Але для всіх нас це черговий урок того, що цифровий простір чудовий і небезпечний одночасно. І перш ніж починати з будь-ким співпрацювати, не зайвим буде перевірити ще раз чи можна цьому партнеру довіряти, а також оформити співпрацю належними документами. 

Scroll To Top