Диджитал Пульс: новини, інсайти, продуктові оновлення
Будьте в курсі останніх подій у світі інтернет-реклами.
Фільтр по:
Продукти: Країни: Типи реклами: Очистити все
Фільтр
Home / Meta / #Web Trough Facts (WTF): Реклама в соціальних мережах: імідж vs конверсії

#Web Trough Facts (WTF): Реклама в соціальних мережах: імідж vs конверсії

WTF_Facebook

Загальна кількість активних користувачів соціальних мереж становить 4,5 мільярди осіб у ​​всьому світі, а у середньому на перегляд стрічки та обмін повідомленнями люди витрачають 2,5 години на день. Найбільша кількість активних користувачів у Facebook, далі йдуть YouTube та Instagram. Маючи такий потенціал охоплення, соціальні медіа мають попит з боку рекламодавців. Згідно з дослідженням Hootsuite, 90% брендів використовують їх для підвищення упізнаваності бренду, 61% – для збільшення конверсії, а 50% – для отримання інформації про споживачів або ринок. Серед усіх рекламних каналів найбільше зростання у порівнянні з минулим роком спостерігається саме у реклами в соціальних мережах.

Динаміка показів реклами у Facebook у розрізі цілей демонструє зниження кількості показів із ціллю «Конверсії» на 21% у порівнянні з третім кварталом 2020 року. Частка показів реклами із ціллю «Продажі з каталогу» зросла на 34%, а найбільш суттєве зростання демонструють кампанії, спрямовані на збільшення «Упізнаваності», «Трафіку та Охоплень»: +64%. Такі цифри пов’язані з нижчою вартістю CPM у цих категоріях.

Згідно зі звітом Digital Marketing Trends Q3 2021 від компанії Skai, бюджети брендів на рекламу в соціальних мережах зросли на 26% проти показників минулого року. Однак причина зростання пов’язана радше зі збільшенням вартості за тисячу показів на 34%, а не зі зростанням активності брендів.

Більше цікавих даних про digital у рубриці Web Through Facts (WTF).

Scroll To Top